QR Code
https://iclfi.org/pubs/obol/2024-panepistimia/gramma

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Ο Ριζοσπάστης εξέφρασε το αίτημα των φοιτητών: «Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα μας» (16 Γενάρη, σελ. 12). Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, αλλά πώς θα το κάνουμε;

Μια μονοήμερη γενική απεργία σε ένα μήνα από τώρα δεν αρκεί. Πρέπει να παλέψουμε τώρα που το σίδερο είναι καυτό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και γι΄ αυτό καλούμε την ΚΝΕ να αγωνιστεί για να βγουν οι εργάτες στους δρόμους τώρα! Για να γίνει αυτό, ας οργανώσουμε φοιτητικές διαδηλώσεις με πορείες προς τις βιομηχανίες, τα λιμάνια και άλλους στρατηγικούς τομείς με πανό που θα απευθύνουν έκκληση στους εργάτες: «Ενωθείτε! Απεργήστε σήμερα για τα παιδιά σας και για να σώσουμε τα σχολεία μας!» Στην Αθήνα, ας κάνουμε μια διαδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά και στην Cosco!

Αν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με τη μαζική τους επιρροή και τις ισχυρές οργανώσεις τους προωθήσουν ένα πρόγραμμα πάλης ενάντια στην ΕΕ και καλέσουν τώρα τους εργάτες να ενωθούν στη δράση με τους φοιτητές, οι εργάτες θα ανταποκριθούν, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για την απελευθέρωση του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στην κυβέρνηση και στους ιμπεριαλιστές:

  • Να κλείσουμε ΟΛΑ τα πανεπιστήμια και τα σχολεία τώρα! Για εργατικές-φοιτητικές απεργιακές φρουρές!
  • Στα συνδικάτα, να φτιάξουμε εργατικές φρουρές για να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις των πανεπιστημίων!
  • Να ξεσηκώσουμε την εργατική τάξη για να ανατρέψουμε την τυραννία της ΕΕ!

Σύντροφοι, ας πάμε στην εργατική τάξη!

Τροτσκιστική Ομάδα Ελλάδας