QR Code
https://iclfi.org/pubs/spk-tr/2024-msc-tr

Militan bir ver.di için Liman İşçileri Komitesi’nden bu hafta aldığımız bir mektubu burada yeniden yayınlıyoruz.

Her işçi MSC anlaşmasının, otomasyon ve dönüşüm bağlamında halihazırda devam eden saldırıları sürdürecek bir saldırı dalgası yaratacağını biliyor. SPD liderliğindeki Senato ve patronlar bu işten sıyrılırsa, bu bizi zayıflatacak ve ister HHLA’da, Eurogate’te, GHB’de, kantinlerde, Laschern ya da Festmachern işçilerinde olsun, hepimize yönelik daha fazla saldırı anlamına gelecektir.

Tam tersi: özelleştirmeyi geri püskürtmek, limandaki durumu biz liman işçilerinin çıkarları doğrultusunda tersine çevirmek ve bir yenilgiden diğerine gitmeyi durdurmak için gerçek bir mücadelenin başlangıcı olacaktır. Sendika MSC anlaşmasına karşı birleşik ve etkili bir şekilde durmalıdır – ilerlemenin tek yolu budur. Tek liman – tek mücadele!

Ancak ver.di’deki kendi sendika liderlerimiz bu kirli anlaşmayı kabul etti! Ve ver.di’de özelleştirmeye karşı çıkan liderler, Hamburg şehir parlamentosu üzerinde baskı oluşturmak için sadece beyhude bir ahlaki kampanya yürütüyorlar.

Biz Hayır! Diyoruz. Biz liman işçileri şimdi bir şey yapmalıyız. Hamburg şehir parlamentosunun ve patronların anlayabileceği tek baskı, çıkarlarımız için harekete geçtiğimizde biz işçilerin baskısıdır. Bu nedenle sendikamızın rotasını değiştirmesi için şimdi mücadele etmeliyiz.

  1. Yasadışı greve katılan herkesi savunalım!
  2. Tüm kınamalara karşı mücadele edelim!
  3. MSC anlaşmasına karşı liman çapında bir grev hazırlayalım!

Bu yönde atılacak ilk adım olarak, biz sendika üyeleri, sendikamızın rotasını değiştirmesini sağlamak için öfkemizi ver.di liderlerinin ihanetine odaklamamız gerekiyor. Bu amaçla ver.di’ye bir dilekçe hazırladık.

Bu mücadeleyi ileriye taşımak için bize katılmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçin!